Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

dry-aged Côte de boeuf gegaard in hooi met spektaart en schorseneer

Chef

chef Thijs Berkers

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

180 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

6 grote vastkokende aardappels (bijv. La Ratte)
250 g katenspek, gesneden
250 g boeren roomboter
2,5 l volle melk
Geraspte parmezaanse kaas
750 g schorseneren, gewassen en geschild
1 Simmentaler côte de boeuf

Zelf in huis halen
200 g bloem
Snufje nootmuskaat
Zakje hooi

 

Printen

Bereiding Côte de boeuf

Let op: de aardappel/spektaart smaakt op z’n best als je hem 24 uur van tevoren maakt

  1. Een dag van tevoren: verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken. Smelt 175 g boter en voeg de bloem toe. Gaar de roux tot de bloem gaar is. Voeg 2 l koude melk toe aan de roux en laat dit geheel al roerend inkoken. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Maak de aardappeltaart met plakjes aardappel, leg er vervolgens de spek op en bestrijk met de bechamel. Herhaal dit tot er 4 lagen zijn en eindig met een laagje geraspte Parmezaanse kaas. Bak de taart in circa 45 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de taart afkoelen en zet hem 24 uur in de koelkast.
  2. De dag zelf: kook de schorseneren kort in de overige melk en bak ze op in roomboter. Verwarm de aardappeltaart in de oven.
  3. Braad de côte de boeuf aan in ruim boter, leg het vlees in een grote schaal die goed gevuld is met hooi. Gaar de côte de boeuf verder in de schaal met hooi in de oven totdat er een kerntemperatuur van 45 graden bereikt is. Laat het vlees nog even rusten. Snijd het in plakken en serveer met de aardappel/spek taart en schorseneren.

Het vet in het vlees en het aardse smeuiige karakter van deze totale creatie vraagt om een drank die een fris tegenwicht biedt met veel zuren. Kies daarom voor de witte moussende Prisecco Alcoholvrij Apfelsinfonie of de rode mousserende Prisecco Alcoholvrij Rotfruchtig; beide dranken bieden door koolzuur, rijpheid en zuren een frisse, verrassende combinatie. Kies kleur!

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


dry-aged Côte de boeuf gegaard in hooi met spektaart en schorseneer
Thijs Berkers

over de Chef - chef Thijs Berkers

In het pittoreske Uden ligt een pareltje verscholen: restaurant Oonivoo met een Michelinster, waar chef Thijs Berkers met zijn team de mooiste gerechten kookt. Deze gepassioneerde chef werkt al meer dan 10 jaar met de producten van Lindenhoff, en daar zijn we trots op. We vroegen Thijs hoe zijn passie voor koken is ontstaan en wat hij belangrijk vindt in de keuken. En ook dit jaar heeft onze kerstchef weer een geweldig kerstmenu voor u gemaakt – zodat ook ù deze kerst thuis de sterren van de hemel kookt!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten