Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Chef Thijs Berkers

In het pittoreske Uden ligt een pareltje verscholen: restaurant Oonivoo met een Michelinster, waar chef Thijs Berkers met zijn team de mooiste gerechten kookt. Deze gepassioneerde chef werkt al meer dan 10 jaar met de producten van Lindenhoff, en daar zijn we trots op. We vroegen Thijs hoe zijn passie voor koken is ontstaan en wat hij belangrijk vindt in de keuken. En ook dit jaar heeft onze kerstchef weer een geweldig kerstmenu voor u gemaakt – zodat ook ù deze kerst thuis de sterren van de hemel kookt!

 

Wijn en spijs

“Ik ben vrij jong begonnen met koken, maar pas toen ik in een keuken terechtkwam waar ze écht alles zelf maakten begon ik er echt van te houden. Ik kwam bij een oude leermeester terecht die me de fijne kneepjes van het vak leerde. Bij Oonivoo hebben we meer dan 1000 wijnen op de kaart staan. We hebben een menu waarbij de sommeliers eerst de wijnen kiezen, de sommeliers hebben de hoofdrol. Onze keuken creëert daar vervolgens mooie gerechten bij – als we een hele mooie wijn hebben dan koken we daar dus naartoe.”

Kwaliteit

“Ik kook graag gerechten met een klassieke Franse basis. En ook steeds meer met groenten. Vis en vlees hoeven niet altijd meer de hoofdrol te spelen. Het allerbelangrijkste vind ik de kwaliteit van de producten waar ik mee kook, daarom werk ik al 10 jaar samen met Lindenhoff. Bijna al ons vlees komt bij Lindenhoff vandaan, en ook veel zuivel en kazen. Het wild en gevogelte van Pieter van Meel is ook altijd super. Een mooi stuk vlees heeft ook niet veel nodig: geef het de juiste garing en maak er een mooie jus of saus bij en dan is het gewoon goed.”

Dry-aged vlees

“We hebben bijvoorbeeld de Simmentaler côte de boeuf 3 maanden ‘op maat’ laten rijpen, dat geeft zoveel smaak. Ik vind dat wij als chefs wel een beetje de taak hebben om te koken met goede, zo lokaal mogelijke producten. Want als het ons al niet interesseert, hoe kan je dat dan van de consument verwachten?”

Kerst

“Op kerstavond ga ik meestal naar mijn ouders en laat ik lekker voor me koken. Mijn moeder kan heel goed koken, vooral vegetarische gerechten. En als ik een keer niet zelf hoef te koken vind ik dat hartstikke luxe.”

De selectie van Thijs Berkers

Maak met deze kerstingrediënten een verrukkelijke kerstdiner voor familie en vrienden

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten