Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Natuurlijk boeren bij Lindenhoff

Lindenhoff heeft als missie om zo duurzaam mogelijk te produceren, met aandacht voor plant en dier en aarde. Elke dag zorgen onze boeren met veel liefde voor onze koeien en varkens. Naar onze mening smaakt vlees het best als dieren een goed leven hebben gehad. Ieder product in ons assortiment is geselecteerd omdat het de best smakende is in zijn soort. Onze ervaring en overtuiging stellen dat die beste smaak altijd voortkomt uit productiemethoden die dicht bij de natuur blijven en waarin het welzijn van mens, dier en aarde centraal staat. De beste smaak is daardoor ook altijd smaak zoals de natuur het bedoeld heeft: authentieke smaak.

Lindenhoff sinds 1989

Wat in 1989 als hobby begon, is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 gepassioneerde medewerkers en veel bevriende boeren, tuinders, telers en topchefs waar Lindenhoff nauw en graag mee samenwerkt. Ben en Ria te Voortwis begonnen ruim 30 jaar geleden op de boerderij met het produceren van groente en vlees van authentieke Franse rassen voor eigen gebruik. De vraag naar hun smaakvolle producten groeide snel boven de kleine klantenkring van buren uit. Ook chefs die op zoek waren naar de beste kwaliteit vlees wisten de producten van Ben en Ria te vinden. Ze pachtten gedurende enkele jaren een grote boerderij in Frankrijk erbij om daar ook Gasconne koeien te houden.

Boer Dirco en Joëlle

Dirco en Joëlle te Voortwis wonen en werken met hun vier kinderen op de boerderij. Elke dag zorgen zij met veel liefde voor de runderen, varkens en schapen, die op 75 hectare grasland rondlopen in het pittoreske Baambrugge. Dat de dieren de ruimte krijgen om te grazen en te lopen, gezonde voeding tot zich nemen en op natuurlijke wijze groeien, proef je terug in het pure, smaakvolle vlees. Zo heeft het tweetal het Baambrugs big – een unieke kruising van een aantal rassen – zelf ontwikkeld. Denk verder aan rundvlees van rustieke Franse Gasconne bergrunderen en mals lamsvlees van de Kamper lam.

De koeienserre

In 2011 hebben wij als eerste ter wereld een goed doorlichte ‘koeientuin’ gebouwd, waar de runderen heerlijk in de beschutting van inpandige bomen kunnen staan met voldoende frisse lucht, daglicht en uitloop naar buiten, zoals het hoort. In een weiland ligt een koe het liefst onder een boom, daarom staan er bomen in de stal. Het is een open stal, zodat er veel lucht en licht is; het dak is van lichtdoorlatend materiaal. Ook de wanden zijn grotendeels open. Onze Gasconne koeien en kalfjes voeren we zoveel mogelijk gras en met de kruiden die in de weide groeien. In de winter krijgen de koeien ook bietenpulp, aardappels en bierbostel. Wist je dat onze stal is uitgebreid? In de Horn heeft boer Dirco een vierde boog toegevoegd aan onze serrestal.

“Ik wilde een stal bouwen die eigenlijk zo min mogelijk op een stal lijkt”

– Boer Dirco te Voortwis

“Ik weet dat de dieren een prachtig leven hebben gehad en daar ben ik trots op. Dit is de enige manier hoe ik wil boeren.”

– Boer Dirco

75 hectare grasland

De dieren worden bewust niet onthoornd; er is immers genoeg ruimte. In de zomer grazen ze zoveel mogelijk buiten op de 75 hectare kruidenrijk grasland in Baambrugge. Vanaf de geboorte lopen de kalfjes met de moeder zij aan zij in de stal of in de wei. Aangezien de kalveren vrij rondlopen eten zij naast de melk ook het voer dat de volwassen dieren krijgen, zoals het hoort: een zorgvuldig samengesteld biodivers en natuurlijk dieet.

Dicht bij de natuur

Ook bij onze varkens is het uitgangspunt om de huisvesting, verzorging en het voer van de dieren zo dicht mogelijk bij de natuur te houden. Dit houdt in dat alle varkens in ruime hokken en volop in het stro liggen, met de gelegenheid om buiten te lopen via een uitloop. De jonge biggetjes blijven 8 weken bij de moeder en kunnen daarnaast vrij op het erf rondlopen.

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten