Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Salade van verse tuinbonen en doperwten

Chef

Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Seizoen

summer

Gang

appetizer

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Kilogram tuinbonen
500 gram doperwten
1/2 venkel, of naar eigen behoefte
Parmigiano Reggiano
Platte peterselie
Munt
Dille
1/2 Sorrento citroen

Zelf in huis halen:
Zwarte peper
Fleur de sel de Camargue
Cavallino extra virgine olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Dop de tuinbonen en doperwten en doe ze in twee aparte kommen.
  2. Breng water aan de kook, voeg zout toe en blancheer de tuinbonen. Niet lang, rond 3 minuten, ze mogen niet te zacht zijn. Giet ze af en doe ze snel in een kom met ijskoud water. Laat ze daarin afkoelen. Dop ze vervolgens voor de tweede keer.
  3. Doe de rauwe doperwten en de geblancheerde tuinbonen in een saladekom.
  4. Haal de buitenste rokken van de venkel af. Bewaar eventueel het venkelgroen. Spoel de venkelknol onder koud water. Snijd hem in kwarten en vervolgens in hele dunne plakken met behulp van een mandoline of een heel scherp mes. Voeg toe aan de bonen.
  5. Besprenkel de groenten met wat citroensap en olijfolie. Citroensap zorgt niet alleen voor de smaak, maar werkt ook tegen de verkleuring van de venkel. Hussel alles voorzichtig door elkaar.
  6. Hak de verse kruiden, behalve de munt, met het resterende venkelgroen. De hoeveelheid is naar eigen smaak. Voeg deze samen met de muntblaadjes, zeezout en versgemalen zwarte peper.
  7. Roer nu alles voorzichtig door elkaar en controleer of de smaak goed is. Voeg eventueel nog wat citroensap en olijfolie toe.
  8. Snijd met een kaasschaaf wat vlokken parmezaan over de groenten. Serveer meteen.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Salade van verse tuinbonen en doperwten
Joanna Jes-Szopa

over de Chef - Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Joanna, schrijfster van een culinaire blog, i wine&dine is opgeleid als kok en kookt de lekkerste gerechten met Lindenhoff producten en ze gaat voor ons en dus voor jullie heerlijke recepten maken die u in onze webwinkel terug kunt vinden en eenvoudig kunt bestellen! De passie voor koken en goed eten heeft Joanna via de genen van haar oma gekregen. En haar man stimuleert haar extra om veel te koken en dat begrijpen wij! Lekker eten is voor Joanna belangrijker dan snel."Eten heeft een emotioneel aspect en is niet alleen om de honger te stillen" Ze kookt elke dag en soms zelf meerdere keren per dag met veel aandacht en tijd.Ze is dol op eten, kieskeurig waar ze haar ingrediënten haalt, het liefst op vertrouwde plekken - boodschappen is een onderdeel van het kookritueel en voor Joanna ook een van de leukste!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten