Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Lamsbout met tijm en geroosterde worteltjes

Gang

main

Bereidingstijd

120 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

lamsbout met been, op kamertemperatuur
4 takjes verse tijm
4 takjes verse rozemarijn
6 teentjes knoflook

1 bos worteltjes (ca. 800 g), loof verwijderd
1 kg aardappelmix

VOORRAADKAST

6 eetl. olijfolie
2 eetl. Balsamico azijn

KEUKEN BENODIGDHEDEN

Vleesthermometer

Printen

Bereiding

  1. Lamsbout bereiden: verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de lamsbout in aan de vetkant. Maak inkepingen van ongeveer 1 cm diep. Ris de helft van de takjes rozemarijn en tijm en hak fijn. Pers de helft van de knoflook. Meng de kruiden en knoflook met 3 eetl. olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Wrijf de bout rondom in met het kruidenmengsel. Zet de lamsbout met een vleesthermometer in de oven totdat deze een kerntemperatuur van circa 55-60 graden heeft bereikt. Dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.
  2. Wortels bereiden: schil ondertussen de wortels, verwijder het loof en halveer ze in de lengte. Meng in een kommetje 1 eetl. olijfolie met de Balsamico azijn en een snuf zout en peper. Meng het Balsamico mengsel door de worteltjes en leg deze op een bakplaat.
  3. Aardappeltjes bereiden: halveer de aardappelmix en kook ze gedurende 6 minuten. Laat uitstomen en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Leg de overige tijm en rozemarijn en hele knoflooktenen in de ovenschaal en bak samen met de worteltjes in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege even om.
  4. Laat de lamsbout circa 15 minuten afgedekt rusten voor serveren. Snijd de bout in plakken en serveer met de worteltjes en aardappeltjes. Schenk wat van het kookvocht over het vlees.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Lamsbout met tijm en geroosterde worteltjes

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten