Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Chef Maik Kuijpers

Chefkok Maik Kuijpers kookte 14 jaar lang de sterren van de hemel als chefkok bij de Librije. Vorig jaar werd het tijd voor Maik om op eigen benen te gaan staan, en sindsdien werkt hij aan allerlei uitdagende projecten. Waaronder een nieuw brasserie concept in Amsterdam in samenwerking met Lindenhoff, en natuurlijk een bijzonder kerstmenu waar u deze kerst thuis van kunt genieten!

Van eigen bodem

“Eigenlijk was ik al van jongs af aan bezig met koken en eten. Ik was geïnteresseerd in het verhaal achter de producten, hoe dingen gemaakt worden. Bij de Librije heb ik zoveel geleerd. Vooral over de producten, smaken, structuren en filosofie van de gastronomie. Dat niet alles van ver hoeft te komen bijvoorbeeld. Waarom zou je lam uit het buitenland halen terwijl we prachtig lamsvlees hebben van eigen bodem? Dat heeft mij echt gevormd tot wie ik nu ben, en ook hoe ik over eten denk. Ik vind het belangrijk dat mensen weer weten waar dingen vandaan komen. De Nederlandse keuken is een hele mooie keuken. Dingen zelf plukken, met de seizoenen werken als de producten op hun mooist zijn – daar ben ik mee opgegroeid en dat is hoe ik graag kook.”

Dingen zelf plukken, met de seizoenen werken als de producten op hun mooist zijn – daar ben ik mee opgegroeid.

Brasserie Carstens

“Het was spannend om zelf te gaan ondernemen en mijn eigen dingen te ontwikkelen maar het heeft goed uitgepakt. Ik ben momenteel onder andere bezig als conceptchef van een nieuwe brasserie in Amsterdam die in januari zijn deuren opent. De keuken wordt laagdrempelig met vooral Nederlandse producten. Het draait om ingrediënten van hoge kwaliteit met veel smaak – wat je ziet is wat je krijgt. Eén van de gerechtjes is bijvoorbeeld Noordzee tong met een caesar salad van boerenkool. Nederlands met een twist. De brasserie zit in het Victoria hotel en zal Carstens gaan heten, vernoemd naar de bekende eigenwijze familie die in het pand heeft gewoond.”

Kerst

“Met kerst draait het voor mij echt om genieten met vrienden en familie. Je moet vooral niet teveel in de keuken staan, maar ook zelf lekker aan tafel kunnen zitten. Daarom heb ik een kerstmenu ontwikkeld wat je voor een groot deel van tevoren kunt voorbereiden. Op de dag zelf ben je eigenlijk snel klaar. En ook dit menu is Nederlands met een twist, met bijvoorbeeld kalfstong en Remeker kaas als voorgerecht, gestoofde varkenswangen en topinamboer als hoofdgerecht en wentelteefjes van Fries suikerbrood met blauwe bessen als dessert. Lekker en toch bijzonder!”

De selectie van Maik Kuijpers

Delicious cheeses, game and mushrooms — discover our season selection.

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten